Even voorstellen… Wim Wubs

Mijn naam is Wim Wubs en ik ben getrouwd met Ieneke. Van oorsprong komen wij uit Onstwedde een klein dorpje in Groningen. Na vier jaar in Biddinghuizen te hebben gewoond zijn we in 1987 naar Steenwijk verhuisd. We hebben twee zonen die momenteel allebei in het buitenland wonen. Van een prachtig meisje mogen wij opa en oma zijn, maar dan wel op afstand.

Al snel na ons trouwen kwam er een eerste hond, een Bouvier, die later op werd gevolgd door weer een Bouvier en nog één. Ook een kruising herder en een Mechelse herder maakten deel uit van ons gezin. Momenteel (2019) hebben we nog een Mechelse herder teef waarvan wij de vierde eigenaren zijn. Helaas heeft dit hondje een behoorlijk probleem met andere honden wat het niet makkelijk maakt om zomaar ergens te wandelen.

Nadat honden deel uit zijn gaan maken van mijn leven werd de belangstelling voor hun gedrag en hoe je dat kunt beïnvloeden steeds groter. Vooral toen ik ergens werd gevraagd om les te komen geven werd de “noodzaak” om meer te weten steeds groter. Cursussen en workshops werden gevolgd waardoor de besmetting met het “hondenvirus” heeft plaats gevonden. Na meer dan 30 jaar lesgeven en de nodige cursussen en opleidingen, ben ik nog steeds nieuwsgierig naar nieuwe inzichten en trainingsmethoden. Dit jaar (2019) heb ik de opleiding tot instructeur praktijkspeuren gevolgd en bied ik de gelegenheid om in de omgeving van Steenwijk te komen speuren met je hond.

Ik vind het nog steeds geweldig om bazen/eigenaren van honden te ondersteunen in het opvoeden en trainen van hun honden. Maar met alle kennis die een instructeur heeft kan een hond niets. Alleen zijn baas/begeleider kan hem leren wat de grenzen zijn, wat de maatschappij van de hond verlangt, hoe hij zich zou moeten gedragen. Een hond heeft zijn baas meer dan nodig in de ontwikkelingen die hij doormaakt van pup tot volwassen hond. Waar het kan wil ik daar samen met het team van Kwispel graag aan bijdragen.