Wim foto

Even voorstellen… Wim Wubs

Mijn naam is Wim Wubs en tot nu toe de enige mannelijke instructeur bij Kwispel. Vanaf 1984 ben ik aan het werk met honden, dat wil zeggen, vanaf dat jaar kwam er een bouvierpup bij ons wonen. Geholpen door wat kennis uit boekjes probeerden we deze pup op te voeden, maar dat ging niet helemaal zoals we ons dat hadden voorgesteld. Gelukkig kwamen we na een tip van iemand bij een Kynologenclub (KC) terecht waar we les konden volgen en het langzamerhand beter ging met het opvoeden en trainen.

Uiteindelijk kwam ik na een verhuizing terecht bij een andere KC waar de vraag of ik instructeur wilde worden al snel beantwoord moest worden. Niet wetende wat het allemaal zou gaan betekenen heb ik ja gezegd en werden de eerste lessen met knikkende knieën overleefd.

Gedurende de jaren heb ik diverse opleidingen en cursussen over en met honden gevolgd, waardoor mijn kennisniveau dusdanig verbeterd is, dat ik hondenbezitters daarmee van dienst kan zijn. Maar omdat je nooit bent uitgeleerd en de ontwikkeling van kennis op het gebied van gedrag bij honden nooit stil staat, volg ik momenteel een opleiding tot gedragstherapeut bij Dog Vision.
Nu hebben we onze derde bouvier, Nicka, nog bij ons en zoals het er nu naar uitziet komt daar in juli een Mechelse herder pup bij. Na twee herplaatsers gaat deze keer de voorkeur uit naar een pup om een hele nieuwe start mee te maken. Mooi moment om weer te ervaren waar je als pupeigenaar allemaal tegen aanloopt en daarmee cursisten weer van dienst kunt zijn.

Het leukste van les geven is als je ziet dat het verhaal wat je vertelt opgepakt wordt, dat men met de hond aan de slag gaat en de opvoeding de goede kant op gaat. Jammer vind ik het als dat niet lukt, omdat het veelal ten koste gaat van de hond. Ik kijk ernaar uit om jullie als cursist te ontmoeten en te ondersteunen bij het opvoeden van je hond.