Anniek foto

Even voorstellen.. Anniek Span

Hallo. Mijn naam is Anniek Span. Tijdens mijn opleiding tot dierenartsassistente ben ik in 2008 in contact gekomen met Hondenschool Kwispel. Na een intensieve stage periode, van mee kijken met de ander instructeurs tot zelf oefeningen uitleggen. Heb ik de opleiding gevolgd tot instructeur gehoorzaamheid bij O &O. Tevens heb ik mij verdiept in het trimmen (knippen/ vachtverzorging) van honden. Eigenlijk vind ik alles interessant betreffende honden. Vooral hoe honden communiceren en leren. Hierin valt nog zoveel te ontdekken, geen een hond is het zelfde.

Op dit moment ben ik zelf niet in het bezit van een hond. Dit is een weloverwogen keuze. Door mijn werk en het feit dat ik weinig thuis ben, vind ik het niet reëel om een hond te nemen. De hond zou veel te veel alleen zijn. Ik zou het niet over mijn hart kunnen vergrijgen om mijn hond 8 uur lang alleen te laten. Het zijn gezelschapsdieren die graag bij de baas willen en zijn, en uiteraard willen werken. Vandaar ook het les geven. Het is mooi om te zien hoe de band tussen baas en hond groeit tijdens de lessen.

Wel pas ik regelmatig op de hond van iemand anders en ook vrienden hebben honden en daar kan ik erg van genieten. Op deze manier kan ik toch met honden omgaan en ook het lesgeven vind ik erg leuk en hopelijk komt er in de toekomst een mogelijkheid om zelf een hond te nemen, maar dan moet ik wel meer thuis kunnen zijn of een andere opvang mogelijkheid hebben.