Amely foto

Even voorstellen… Amely Dijkstra

Ik ben Amely Dijkstra en woon samen met mijn vriend in Steenwijk. Ik ben bezig mijn studie (PABO) af te ronden. Met onze twee katten, twee fretten en onze hond ben ik veel thuis. Toen wij in 2011 gingen samen wonen zijn we op zoek gegaan naar een hond. We zochten naar een redelijk grote hond, met veel energie, maar ook een knuffelhond. We waren het dus eens over wat voor hond, maar het ras waren we totaal niet over eens. Mijn vriend wilde een labrador en ik een pitbull en toen kwamen we een bijzondere kruising tegen. Layla is een combinatie geworden van deze twee en eigenlijk precies wat we op ons lijstje hadden staan voor wat wij in een hond zochten. We zijn de puppy cursus gaan doen bij Kwispel gevolgd door jonge honden en een jonge honden vervolg. Layla leert makkelijk en wil graag werken,

Na alle gehoorzaamheidscursussen zijn we samen behendigheid gaan doen. Dit vinden zowel Layla en ik geweldig dus zijn we ook begonnen met wedstrijden te lopen. We vinden het leuk om samen activiteiten te doen. Gelukkig is Layla gek op tennisballen en frisbeeën. Ook fietsen we regelmatig met haar en uiteraard wandelen we ook erg veel met haar. Layla is een hond met een geweldige conditie en lichamelijk haast niet moe te krijgen.

Natuurlijk heeft zo ook zeker wel haar problemen, zo is ze overenthousiast naar mensen toe en andere honden vindt ze niet altijd even leuk. Maar niemand is perfect toch? Met Layla is de liefde voor honden wel extreem versterkt en begon ik steeds meer te denken om toch instructeur te gaan worden. Kwispel zocht nog instructeurs / stagiaires. Eigenlijk heb ik er maar even over moeten nadenken. Iedere maandagavond sta ik met veel plezier op het veld om te helpen met de gehoorzaamheidslessen. Op woensdagavond ga ik ook altijd met plezier richting de hondenschool, maar dan om zelf te trainen met behendigheid, je ziet mij dus genoeg bij de hondenschool.